India a lansat smartphone-ul pentru 15 $

La sfârșitul anului 2015, India va lansa un smartphone pentru 15 $, potrivit CNET, citând Economie Times.

Organizatorii proiectului sunt canadian producător de electronice și Datawind operatorul de telecomunicații indian Reliance Communications. Detalii tehnice ale dispozitivului sau imagini care nu sunt încă disponibile. Este cunoscut faptul că sistemul de operare va fi o dezvoltare proprie bazată pe Linux. Smartphone-ul va funcționa numai în rețelele 2G.

Cumparatorii de astfel de dispozitiv ieftin va fi, de asemenea, implicate cu oferte suplimentare gratuite – 12 luni acces gratuit la internet. Proiectul are ca scop reducerea numărului de telefoane mobile obișnuite și înlocuite cu smartphone-uri mai ieftine. In urmatorii doi ani, intenționează să se retragă de pe piață de aproximativ 50% din dispozitivele mai vechi în piața indiană sunt 60-70%.

Și, mai devreme Datawind și Reliance Communications au colaborat cu succes vanzarea de smartphone-uri și tablete cu Android. De exemplu, cel mai ieftin dispozitiv de la linia de smartphone-uri, PocketSurfer 2G4 vinde pentru aproximativ $ 30, și de 7-inch comprimat Aakash, costa $ 37,99. Pe parcursul ultimelor șase luni au reușit să vândă în jurul valorii de 400.000 de aceste dispozitive, în ciuda faptului că unul dintre smartphone-uri din India Xiomi în valoare de aproximativ 150 $.

Google are un program similar pentru promovarea smartphone-uri ieftine în țările în curs de dezvoltare, numit Android One. Dispozitivul cu un ecran de 5 inch, 4-core MediaTek, 1 GB de RAM și sistem de operare Android 5.1 Lollipop costurile în mai multe țări africane $ 88. Cu toate acestea acest smartphone va primi toate update-urile pentru Android de la Google, cât mai repede Nexus-dispozitive