Definiții și tipuri de hârtie utilizate în imprimarea

Offset prin utilizarea diferitelor clase de hârtie, care diferă unele de altele în timpul utilizării, greutatea, calitatea și alți parametri. Există mai mulți parametri care determină proprietățile hârtiei :. Optice, fizice, mecanice, chimice și alți clienți și designeri sunt în primul rând interesați de setări, cum ar fi luminozitatea, opacitatea, densitatea si textura. Și opțiuni, cum ar fi rezistența mecanică, uscare contracție, porozitate, rezistența de acoperire cu caracter electrificate imprimante mai mult în cauză și tehnologi. Să ne uităm la unele dintre aceste opțiuni.

Greutatea hârtiei – determină greutatea unei foi de hârtie în oraș, cu o suprafață de 1 m². În tipar offset sunt utilizate în principal tipuri de valori mobiliare, cu o densitate cuprinsă între 60 și 300 g / m².

Lucioasă (contra caracteristică este opac). Imagine de hârtie lucioasă este culori mai saturate si este recomandat pentru imprimarea imaginilor color. Dar, pe de altă parte, nu este recomandat pentru imprimarea unei cantități mari de text mici pe hârtie lucioasă – din cauza contrast ridicat și strălucire va ochii obositi repede.

Alb – abilitatea de a reflecta lumina de hârtie. Aceasta se exprimă prin reflexie (raportul dintre intensitatea luminii reflectate de incidente). hârtie albă a variat 60-98%. Cel mai mare contrast între elementele tipărite și fond, cu atât mai bine imaginea imprimată este percepută.

Transparență – capacitatea de a transmite lumina hârtiei fără distragere a atenției. În cele mai multe cazuri, o astfel de caracteristică de hârtie este considerat un dezavantaj, deoarece amprenta pe verso a hârtiei este vizibilă.
Tipuri de valori mobiliare, cel mai des utilizate în industria de imprimare

hârtie lucioasă – cel mai popular tip de hârtie în industria de imprimare (în special publicitate). Are o suprafață care este acoperită cu o pastă specială, care ascunde fibra. Este netedă, imprimare netedă și un grad foarte ridicat de alb.

Acoperit – această carte are un strat special de polimer de diferite culori pe suprafață. Acesta este caracterizat de reflexivitate ridicată. Este folosit pentru a crea cărți de vizită, coperți și dosare.

Cu scutire – în producția acestei cărți utilizează o metodă specială pentru tratarea suprafețelor cu aplicarea de modele de relief. Există mai multe variante ale acestui model de suprafață: îngheț, lenjerie de fildeș, rece, etc.

Adeziv – hârtie și partea din spate a stratului de adeziv, care este acoperit cu hârtie de protecție ușor detașabile. Există o mare varietate de culori, precum și hârtia acoperită și fără strat de acoperire, transparente și metalizată. Cea mai obișnuită hârtie adezivă este folosită ca o etichetă pe containerele de plastic și sticlă, etichetele de pe corpul de o varietate de dispozitive, publicitate în transportul public.

Autocopiativă – vă permite să copiați original pe hârtie de scris stilou sau mașină de scris, fără utilizarea de indigo. Pentru astfel de documente folosind hârtie de culori diferite, și fiecare din foaia următoare utilizând o culoare diferită. Este important ca amplasarea corectă și ordinea de prioritate a acestor foi.

Carton – se caracterizeaza prin rigiditate, grosime și greutate.

clase speciale de hârtie – hârtie cu incluziuni microscopice (tengris, flanelă) și structura de suprafață specială (cașmir). Este folosit pentru a crea efecte artistice speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *